BB – the toughest sport?

Kroppsbygging kan det sies mye om, men det er uten tvil en av verdens mest krevende idretter, både fysisk og psykisk.Jeg fant denne beskrivelsen i magasinet matoghelse.no sammen med et intervju av Charlie Abboh (47) som er profesjonell kroppsbygger med en fjerde plass i veteran EM for proffer i 2006. Etter min relativt korte periode på et halvt år på veien mot NM i kroppsbygging høsten 2007 ble jeg sittende å nikke gjenkjennende til denne korte beskrivelsen selv om jeg (foreløpig) ikke er så ekstrem:

Der andre idrettsutøvere kan ta pauser i treningene og slurve med kostholdet i perioder, må den profesjonelle kroppsbyggeren være like nøyaktig hele året. En liten forskjell i muskelstørrelse, -kvalitet og -symmetri kan være avgjørende for første eller tiende plass. Selv om de fleste konkurrerende idrettsutøvere også er opptatt av hva som skjer mellom treningene, er de oftest ikke i nærheten av hva den profesjonelle kroppsbyggeren er. De er ekstremt opptatt av å få sine 8-10 timers søvn hvert døgn, de driver med aktiv restitusjon i form av massasje, restitusjonsdrikker rett etter trening, tilskudd av vitaminer, mineraler og antioksidanter. Nesten hvert eneste måltid er planlagt ned til minste detalj, både med hensyn til energimengde, sammensetning mellom fett, proteiner og karbohydrater og til hvilket tidspunkt det blir spist. Det er kun de beste og mest næringsrike råvarene som blir brukt og ferdigprodukter er mer eller mindre bannlyst. Der andre idrettsutøvere kanskje bruker litt alkohol både i konkurransesesongen og mer etterpå, holder en profesjonell kroppsbygger seg så godt som helt borte fra det året igjennom. Ved siden av styrketreningen bruker også kroppsbyggeren på lavintensitets forbrenningstrening, poseringsprogrammer, fleksibilitet og til å stelle huden foran konkurranser. Som profesjonell kroppsbygger er man i realiteten på jobb 24 timer i døgnet, året rundt. Tøffere kan det knapt bli.

Reklamer

2 kommentar to “BB – the toughest sport?”

 1. Tror neppe den personen som skrev dette har forsøkt proffesjonell sykling. Jeg har trent både BB og det sistnevnte, og jeg vet godt hva jeg vil definere som hardest av de to.
  Men i forhold til de som driver ekte triathlon er det selvfølgelig barnemat, 7 timers trening i èn økt med mesteparten av tiden en puls på 85% er tøft….og da er mat og hvile ekstremt viktig.
  Ellers vet jeg at Bjørn Dæhlie også var ekstremt fokusert 24 timer i døgnet, 365 dager i året, både på trening, hvile, og mat – fordi han ville bli best. Han slappet ikke av hverken jul, nyttår eller bursdager – treningen var viktigst.
  Jeg vet godt at i BB miljøet sitter de og snakker om hvor tungt og tøft BB er, men det er tunnelsyn – de som har vært innom flere idretter vet at i toppen i hver idrett, sitter det perfeksjonister i alt de gjør. De må du være, ellers vinner du ikke, enten det er BB, sykling, eller langrenn.

  • Gunnar Brathen Says:

   Enig med deg Morten. Tror også som deg at triathlon på toppnivå må være noe av det tøffeste

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: