Effektiv fettforbrenning før frokost

clock.jpgDet er mange meninger om trening og fettforbrenning. Du ser horder av nyttårsforsetter i spinningsalene etter middag uken lang. De fleste er der for å få av seg noe flesk, mens noen er der for å forberede sommerens langtur: Styrkeprøven fra Trondhjem til Oslo. Denne siste gruppen har ikke fettforbrenning som mål men styrke og utholdenhet.


Etter en solid middag med passe fordeling av protein og karbohydrater er det karbohydratene fra frokost, lunsj og middag som gir nødvendig brennstoff til en solid styrke- og utholdenhetsbyggende treningsøkt. Flesket forsvinner ikke og jeg har hørt mange kommetarer fra ivrige spinnere om at de ikke merker så mye til effekten av spinningtimene som noen ganger kalles «fettforbrenningstime» fordi pulsen holdes på «forbrenningsnivå» som for mange tilsier ca 120 slag i minuttet.

OM FETTFORBRENNING ER MÅLET…
Så anbefaler jeg at du står tidlig opp om morgenen og gjør løpeturen eller spinningtimen unna FØR frokost. Når du våkner har kroppen gjennom natten brukt opp mesteparten av karbohydratene du fikk i deg dagen og kvelden før.

Når lageret av karbohydrater er tomt eller lite føler du det ganske slapp og det kan være fristende å få i seg litt frokost for å «komme igang». Det er ikke uten grunn at brød, frokostblandinger og havregrøt er anbefalte frokostingredienser. De inneholder mengder av karbohydrater og fyller opp kroppens tomme lagre. (NB Det er forskjell på brød).

Kroppen vet at du har en lang arbeidsdag foran deg og vil derfor spare på de siste reservene av karbohydrater ved å forbrenne fett i stedenfor karbohydrater (sukker) frem til du har fått i deg den nødvendige karbohydratrike frokosten.

…SÅ TAR DU JOGGETUREN FØR FROKOST
Dersom du tar joggeturen eller spinningtimen før frokost så er det fettet som forbrennes og ikke lageret av karbohydrater. Vekker du i tillegg kroppen med en kopp kaffe vil koffeinet kvikke deg opp og sette ekstra fart på forbrenningen.

Reklamer

Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: